#komteweten!

Wat is begrip zonder dialoog? En wat is echte (blijvende) verbinding zonder begrip voor elkaar? Dit zijn de kernvragen die het uitgangspunt vormen voor ons item. In het kader van diversiteit en verbinding trachten wij alle taboes en barrières weg te werken.

Onder het mom van de hashtag #KomTeWeten hebben wij aantal initiatieven bedacht waarin door middel van dialoog tussen verschillende inwoners uit verschillende wijken van Den Haag, de burgers elkaar (beter) leren kennen en zo met elkaar in verbinding komen.

De initiatieven zijn achtereenvolgens:

1) het organiseren van een verbindingsbijeenkomst;

2) het vergroten van de trots op Den Haag door teksten in verschillende wijken te formuleren die betrekking hebben op monumenten/belangrijke initiatieven van Den Haag, wat tevens een verbindende factor kan zijn; en

3) het laten uitwisselen en samenwerken van buurtvaders en buurtpreventieteams tussen verschillende wijken om maatschappelijke onrust tegen te gaan.

Met behulp van deze drie initiatieven kan er door dialoog en de kracht van het woord effect worden gesorteerd op maatschappelijke verbinding. Den Haag is een diverse stad, waar op elk gebied gebruik kan en zou moeten worden gemaakt van de kracht die uit deze diversiteit geput kan worden. Dit is volgens ons de manier om te komen tot een meer verbonden Den Haag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s